Waarom TikTok de juiste keuze is voor jouw bedrijf?

Noor - The Sitekick

Door Noor van de Heijning

TikTok is momenteel een van ’s werelds snelst groeiende apps, met miljoenen gebruikers wereldwijd. Maar waarom zou je als bedrijf geïnteresseerd moeten zijn in TikTok? Het antwoord ligt in de diverse content die de app te bieden heeft, content die nauw aansluit bij jouw interesses.

TikTok voor bedrijven

TikTok is voor bedrijven van onschatbare waarde vanwege het enorme bereik dat je kunt realiseren. Dit komt vooral door het grote aantal gebruikers op het platform. Een belangrijk kenmerk van TikTok is de mogelijkheid om video’s snel viraal te laten gaan, en wie wil dat nu niet? Met de juiste hashtags en locatietags kun je al snel op iemands “For You”-pagina belanden. Maar wat is die “For You”-pagina precies? Dit is de eerste pagina die je te zien krijgt bij het openen van TikTok, waarop video’s worden weergegeven die zijn afgestemd op jouw kijkgedrag en vergelijkbare onderwerpen. Het volgen van trends op TikTok is cruciaal voor bedrijven, omdat dit soort video’s eerder viraal gaan. Hierdoor kun je een veel groter publiek bereiken en wellicht nieuwe potentiële klanten vinden. Bedrijven kunnen ook samenwerken met bekende TikTokkers of YouTubers (influencers) om hun producten of diensten te promoten. Uiteraard dien je influencers te vergoeden voor hun diensten, maar zij zullen hun best doen om jouw product of dienst zo effectief mogelijk te promoten bij hun volgers.

Hoe krijg ik meer views op TikTok?

Iedereen die actief is op TikTok droomt ervan om viral te gaan met zijn of haar video’s. Maar hoe bereik je dat? Het is belangrijk om wekelijks minstens 3 video’s te plaatsen, omdat TikTok jou beloont voor de frequentie van je activiteit, wat leidt tot meer views. Zorg voor de juiste hashtags en gebruik populaire muziektracks om je video’s een groter bereik te geven. Op die manier komen ze sneller op de “For You”-pagina van andere gebruikers terecht. Als je samenwerkt met anderen, zoals een medegebruiker of een ander bedrijf, tag elkaar dan in de video en deel deze op beide accounts. Hierdoor wordt de video sneller bekeken, omdat deze op twee accounts te zien is.

Wat voor soort video's moet ik maken?

Een essentiële overweging bij het maken van een video is: wat wil ik met deze TikTok overbrengen? Zorg ervoor dat je video origineel is, maar tegelijkertijd aansluit bij de huidige trends op TikTok, omdat populaire video’s vaak meer aandacht krijgen. Het is belangrijk om de diversiteit van TikTok te onarmen, aangezien er een overvloed aan verschillende inhoud beschikbaar is. Niets is te gek op dit platform, dus grijp de kans om jouw bedrijf snel op TikTok te vestigen en zoveel mogelijk mensen te bereiken.