Hoe verbeter ik de SEO-ranking van mijn website?

Wie wil er nou niet bovenaan staan in de google zoekresultaten? Een goede SEO zorgt er namelijk voor dat de vindbaarheid van jouw website toeneemt en meer mensen je website zullen bezoeken. Maar hoe kom je nou eigenlijk bovenaan te staan? Met een paar snelle tips van ons kun je de SEO van jouw website verbeteren!

Noor - The Sitekick

Door Noor van de Heijning

1. Plaats relevante content

Zorg ervoor dat de content die je plaatst ook echt een doel heeft. Als je alleen maar onnodige content plaatst, zullen mensen je website niet meer bezoeken. Voor de relevantie van je website moet je ook regelmatig nieuwe kwalitatieve content plaatsen die gericht is op de behoeften van jouw doelgroep.    

 

2. Zorg voor een goede mobiele pagina

De zoekmachine kijkt eerst naar jouw mobiele site om de indexering van je pagina te bepalen, dit komt omdat meer dan de helft van alle zoekopdrachten afkomstig zijn van een mobiel apparaat. Zorg er dus voor dat jouw website zich automatisch aanpast aan de device waarmee deze bekeken wordt.

 

3. Gebruik koppen en maakt het makkelijk leesbaar

Koppen zorgen ervoor dat de tekst makkelijk te lezen is en het biedt zoekwoord kansen. Het is belangrijk dat je jouw content simpel schrijft, zodat bezoekers het makkelijk begrijpen.

 

4. Controleer de snelheid en navigatie van je website

Als de pagina’s van je website sloom laden, kunnen ze lager in de zoekresultaten komen te staan. Ook verlaten bezoekers de website als je pagina niet snel laadt. Zorg ervoor dat bezoekers snel en makkelijk kunnen vinden wat zij nodig hebben, anders zullen zij de website verlaten. Ook zorgt een goede navigatie van de website voor een betere

SEO-ranking

 

5. Media toevoegen

Afbeeldingen of video’s kunnen de gebruikerservaring verbeteren, is goed voor de SEO-ranking en verbeterd de leesbaarheid. Let er wel op dat de media er niet voor zorgt dat je website slomer wordt.

 

[instagram-feed]