SSL-certificaat

SSL-certificaat. Het slotje wat je boven aan je zoekbalk ziet nadat je op een pagina beland bent. Maar wat houdt dit slotje eigenlijk in?

iris

Door Iris van der Heijden

Voeg je koptekst hier toe

Wat is SSL?

SSL staat voor Security Sockets Layer. Een beveiligingscertificaat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de server van de webpagina en de browser van de bezoeker. Dit zorgt ervoor dat data veilig over het internet gestuurd kan worden, zonder dat jouw data in verkeerde handen beland.

Zonder een SSL-certificaat wordt informatie tussen twee servers als leesbare tekst verstuurd: daardoor kunnen gevoelige gegevens als login- en betalingsgegevens, makkelijker onderschept worden door internetcriminelen.

Google ranking

Naast een veilige overdracht van informatie zorgt een SSL-verbinding er ook voor dat websites hoger in de google ranking komt te staan, omdat deze websites betrouwbaarder zijn.

HTTP of HTTPS?

Zoals eerder verteld kan je een SSL-verbinding herkennen aan het (soms groene) slotje boven in de zoekbalk. Maar een Security Sockets Layer-verbinding is ook te herkennen door https (Hyper Tekst Transfer Protocol Secure) aan het begin van de URL. Let hierbij op de laatste “s” (= Secure/veiligheid). Er bestaat namelijk ook nog http, maar hierbij mist de “security” en bestaat er dus alsnog de kans dat jouw gegevens onderschept worden.

TLS

Verder wordt de term TLS ook vaak gebruikt als het over SSL gaat. TLS staat voor Transport Layer Security. Dit is een nieuwe verbeterde versie van een beveiligingscertificaat. Vaak worden de termen ook door elkaar gebruikt. Veel SSL-certificaten zijn in de werkelijkheid al een TLS-certificaat.

SSL & The Sitekick

Wanneer je een website laat bouwen bij The Sitekick zorgen wij er altijd voor dat jouw website ook over een juist beveilignscertificaat beschikt.