5 x eisen waar een goede website aan moet voldoen

Een goede website kan veel voordelen opleveren voor je bedrijf. Het maakt de vindbaarheid van je bedrijf beter, je kunt makkelijk je werk laten zien en de bekendheid van je bedrijf wordt groter. We vertellen je een aantal eisen waar een goede website aan moet voldoen.

iris

Door Iris van der Heijden

1. Zorg voor een duidelijk landingspagina

Het eerste wat mensen zien als zij de link van je website openen is de landingspagina. Het is dus belangrijk dat dit een goede eerste indruk geeft. Dit kan met professionele foto’s, duidelijke stukken tekst en een duidelijke structuur waardoor alles makkelijk te vinden is. Het is fijn wanneer mensen terecht komen op de landingspagina, dat zij snel en makkelijk vinden waar zij naar op zoek zijn.

2. Duidelijke sitemap structuur

Een sitemap is een pagina of document waarin links naar alle pagina’s van een website staan, die meestal op onderwerp dan wel relevantie zijn gesorteerd. Een sitemap is belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website, omdat zoekmachines zo makkelijk en snel weten welke pagina’s er op jouw website staan.

3. Adresgegevens makkelijk en snel te vinden

Wanneer mensen tevreden zijn over jouw bedrijf, jouw product of dienst aansluit bij hun wensen of ze vragen/opmerkingen hebben, zullen de (potentiële) klanten, contact met je willen opnemen. Het is dus belangrijk dat ze snel en makkelijk je gegevens kunnen vinden. Zet deze dus boven of onderaan de pagina of maak een apart kopje met adresgegevens.

4. Maak gebruik van synoniemen en relevante teksten

Het gebruik van tekst heeft een positieve en negatieve invloed voor je website. Tekst zorgt namelijk voor een goede SEO, wat erg belangrijk is voor de vindbaarheid van je bedrijf. Maar stukken tekst zorgt ook voor onoverzichtelijkheid en vinden klanten vaak niet interessant om te lezen. Het is dus belangrijk om een goede balans te vinden in de hoeveelheid tekst die je gebruikt op je website. Kleine en duidelijke stukken tekst gecombineerd met professionele foto’s heeft een positieve invloed voor je website.

5. Gebruik professionele foto’s

Het gebruik van professionele foto’s zorgt meteen voor een betere en professionele uitstraling van je website. Dit valt vaak ook meteen op als mensen je website openen. Het is dus handig om een fotograaf in te huren die wat mooie foto’s kan maken voor je bedrijf, waar je uiteindelijk jaren profijt van kunt hebben.

[instagram-feed]